mPBZ aplikacija za mobilne telefone s Android operativnim sustavom

Bez autora
Jun 13 2011

Privredna banka Zagreb kontinuirano prati nove tehnologije te razvija suvremene oblike bankovnog poslovanja kao što je i posljednja u tom nizu usluga mobilnog bankarstva mPBZ. mPBZ usluga mobilnog bankarstva već je dulje vrijeme dostupna na iPhone i iPad uređajima koji rade na Appleovom operativnim sustavu te na mobitelima koji podržavaju Java ME MIDP 2.0 CLDC 1.1., a od nedavno Privredna banka Zagreb nudi korištenje mPBZ usluge i na uređajima s Android operativnim sustavom. mPBZ aplikacija za mobilne uređaje s Android operativnim sustavom potpuno je prilagođena tehnološkim mogućnostima Android platforme s posebnim naglaskom na funkcionalni dizajn. Uz jednostavnost pristupa i korištenja, mPBZ aplikacija posjeduje visoki stupanj sigurnosti što je potvrđeno certifikatom za sigurnost ISO 27001:2005.

mPBZ aplikacija za mobilne telefone s Android operativnim sustavomPrivredna banka Zagreb kontinuirano prati nove tehnologije te razvija suvremene oblike bankovnog poslovanja kao što je i posljednja u tom nizu usluga mobilnog bankarstva mPBZ.

mPBZ usluga mobilnog bankarstva već je dulje vrijeme dostupna na iPhone i iPad uređajima koji rade na Appleovom operativnim sustavu te na mobitelima koji podržavaju Java ME MIDP 2.0 CLDC 1.1., a od nedavno Privredna banka Zagreb nudi korištenje mPBZ usluge i na uređajima s Android operativnim sustavom.

mPBZ aplikacija za mobilne uređaje s Android operativnim sustavom potpuno je prilagođena tehnološkim mogućnostima Android platforme s posebnim naglaskom na funkcionalni dizajn. Uz jednostavnost pristupa i korištenja, mPBZ aplikacija posjeduje visoki stupanj sigurnosti što je potvrđeno certifikatom za sigurnost ISO 27001:2005.

Aplikacije mobilnog bankarstva PBZ-a i pripadajući moduli za sigurnost zaštićeni su s osobnim PIN-om koji nije pohranjen u uređaju. To znači da niti krađa mobitela ili njegov gubitak ne predstavljaju nikakav sigurnosni rizik. Instaliranjem mPBZ aplikacije instalira se i token koji jamči potpunu sigurnost rada, podaci o računima ne čuvaju se u mobilnom uređaju, aplikacija se zaključava nakon tri uzastopna unosa neispravnog PIN-a te se automatski odjavljuje iz sustava nakon određenog vremena neaktivnosti čime je dodatno osigurana od neželjenog pristupa.

mPBZ aplikacija može se preuzeti s Android Marketa. Nakon instalacije preuzeta aplikacija nije aktivirana, već ju je potrebno aktivirati unosom osobnog aktivacijskog koda. Aktivacijski kod može se dobiti u poslovnicama PBZ-a ili putem internetskog bankarstva - usluge PBZ365@NET.

Usluga mPBZ pruža korisnicima potpunu kontrolu nad bankovnim računima kao i pristup informacijama o uslugama i proizvodima te povoljnije obavljanje svih financijskih transakcija bilo kada i s bilo kojeg mjesta gdje imaju pristup internetu s Android uređaja.

Ponudom aplikacije mobilnog bankarstva za uređaje s Android operativnim sustavom Privredna banka Zagreb zaokružila je ponudu mobilnog bankarstva te omogućila korištenje aplikacije na svim najvažnijim mobilnim platformama na tržištu te tako još jednom potvrdila svoju poziciju tehnološkog lidera na hrvatskom bankarskom tržištu.

U PBZ-u se preko 80% transakcija odvija elektronskim putem. Mobilno bankarstvo mPBZ svojim korisnicima značajno olakšava plaćanje računa te im omogućuje povoljnije obavljanje svih financijskih transakcija na brz, jednostavan i siguran način neovisno o radnom vremenu poslovnica i mjestu gdje se nalaze. Za podsjetiti je da je PBZ prva banka u Hrvatskoj koja je uvela online poslovanje još prije više od 10 godina, danas bilježi preko 200.000 aktivnih korisnika internetskog bankarstva, građana i pravnih osoba, a i broj korisnika mobilnog bankarstva je u stalnom porastu.

Putem internetskog bankarstva klijentima nudimo široku paletu proizvoda i usluga, osim standardnih plaćanja u zemlji i inozemstvu i najčešće korištenih kao što su upiti o stanju računa, pa sve do oročenih depozita, udjela u fondovima, kredita i kreditnih kartica. Klijenti mogu vidjeti cijelu svoju imovinu u banci, kao i sve svoje obveze. Internetsko bankarstvo PBZ-a od početka je implementirano s najvišim sigurnosnim standardima koji se redovno usklađuju s razvojem tehnologije. Takav jak sigurnosni aspekt omogućuje nam da klijentima ponudimo uslugu koja nema ograničenja na iznos, vrijeme ili mjesto obavljanja transakcije.

Naša je namjera da putem internetskog bankarstva ponudimo sve ono što je u teoriji moguće a u praksi izvedivo. Taj koncept smo proširili i na džepnu verziju Internet bankarstva: mobilno bankarstvo. Ugovaranje mPBZ usluge korisnici mogu zatražiti u bilo kojoj poslovnici Banke ili putem PBZ365@NET usluge.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik